
Çevre Düzenlemesi
Çevre Düzenlemesi Nedir?
İnşaat seans alanları dışında artan bölgelerin, etraf dizayn projesine göre düzenlenerek gereksinime yanıt verebilecek duruma getirilmesini gerçekleştiren inşaatı tamamlayıcı adıma denir.
Altyapı ve tevsiye işleri bittikten sonra etraf düzenleme projesi uygulamasına geçilir. Çevre düzenleme çalışmalarına ilişkin çalışmaların yapılması. Çevre düzenlemesi nasıl yapılır Müstakil bir evde yaşıyorsanız etraf düzenlemesi prosedürünü ister kendiniz, ister kurumsal bir firma ile uyuşma sağlayarak yapabilirsiniz. Ancak apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda hayal edilen etraf düzenlemesi çoğunlukla yapı bilgisi, estetik, statik, su bilimi, çizim yöntemi, dendroloji gibi veriler tarafında gerçekleşebileceği için, bir mimar yahut kurumsal bir firma ile anlaşması lüzumlu oluyor. Çevre düzenlemesi peyzaj , bahçe düzenleme ve bakımı, istinat duvarı işlerinin yapımı. Tüm bu programlar “peyzaj” kapsamına giriyor.
Peki, apartmanlarda etraf düzenlemesi nasıl yapılır?
Binaların hem kullanım konforunda üstelik umumi görünümünde etraf düzenlemenin epey mühim olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu noktada akıllara etraf düzenleme nedir sorusu gelebilir. Çevre düzenleme binalara dair olan bahçe yahut teras gibi alanların hem kullanımı kolay üstelik pak bir görünüş sergileyecek forma bürünmesi için uygulanan çalışmaların bütünüdür. Örneğin yalnızca çevredeki otların temizlenmesi dahi meydana apayrı bir görünüş çıkmasını sağlayabilir. Dolayısıyla fazlası vakit etraf düzenleme çalışmaları ile entegre şekilde otların temizlenmesi çalışması dahi gerçekleşiyor. Bu sayede çok daha şık ve estetik açıdan dahi daha hoş bir görünüş elde edilirken bunun yanı sıra daha pak bir ortam görünümünü yakalamak dahi muhtemel olabiliyor.
Çevre Düzenleme Çalışmalarında Görsellik Önemli!
a)Tüm peyzaj çalışmalarının aplikasyon alanları ve listelerini tespit etmek ve kayıtlarını tutmak.
- b) Üniversitemizin maksat ve hedeflerine elverişli olarak talep edilen ve yapılacak olan peyzaj düzenlemelerinin ön, mutlak ve aplikasyon projelerini hazırlamak ve projelere dair araştırmalar yaparak kayıtları tutmak.
- c) Tüm birimlerdeki gereç listelerini alabilmek ve eksiklerin giderilmesini sağlamak.
ç) Yapılan düzenleme ve projelerin gerektirdiği bitki ve tohumları, gereç, takım vs. tespit etmek ve temin edilmesini sağlamak.
- d) Çevre düzenlemesi için hizmet verecek ekipleri meydana getirmek ve kontrol etmek.
- e) Düzenlenen çevrenin periyodik temizliğini, bakımını, sürekliliğini ve geliştirilmesini sağlamak,
- f) Yerleşkede biyolojik çeşitliliğin artırılması konusu ile alakalı çalışmalar uygulamak.
- g) Resmi yazışmaların ve prosedürlerin yapılması.
- h) Büyükşehir ve ilçe belediyelerin alakalı birimleri ile işbirliğini sağlamak ve ilerletmek üzere girişimlerde bulunmak.
ı) Üniversitenin alakalı birimleri ile işbirliği ve düzen içerisinde koordineli çalışmak.
i) Aylık etkinlik raporlarını hazırlamak ve alakalı birimlere sunmak.
Çevre Düzenlemesi İletişim
Bizlere Ulaşmak Çok Kolay
+90 535 668 61 54 HEMEN ARAYIN